Sociedad
TARRAGONA

Els comuns opten per donar suport a Pau Ricomà (ERC) com a alcalde

En Comú Podem Tarragona negociarà la investidura i un pacte de govern amb el bloc independentista.

La cap de llista d' En Comú Podem, Carla Aguilar, i el número dos, Hermán Pinedo, després de l'assemblea de la formació. / ACN

Tarragona

Majoria aclaparadora d’En Comú Podem a favor del relleu de Ballesteros, alcalde des del 2007. En una assemblea oberta amb prop d’un centenar de participants, 76 han votat a favor de donar suport a Ricomà i negociar un acord de govern amb ERC. Només hi ha hagut un vot a favor de la continuïtat del PSC i 5 abstencions.

Uns resultats que s’han pres després d’un debat de poc més de vint minuts sobre quina opció triar, sent conscients que tenen la clau. Una comissió reduïda de la coalició s'ha reunit formalment durant els darrers dies amb ERC i amb el PSC, i segons la cap de llista, Carla Aguilar, "les negociacions s'han treballat a partir d'unes línies bàsiques programàtiques". 

Divisió interna a Podem

Un sector de Podem a Tarragona és crític amb el secretari general i número dos de la coalició, Hermán Pinedo, per la manca d'informació al respecte de les negociacions amb ERc i el PSC. Segons Mariano Pescador, membre del consell ciutadà, "la dirección realizará una asamblea ciudadana propia de Podem, que se manifestará de manera autónoma sobre el tipo de pacto que queremos".

Els altres actors en joc

Per la seva banda, la CUP ja ha manifestat explícitament que dissabte votarà per Ricomà.

Els últims a entrar al joc seran Junts per Tarragona, ja que encara no s’han pronunciat de manera oficial. Sí que han repetit en reiterades ocasions que obren la porta al canvi liderat per ERC, però el seu cap de llista, Dídac Nadal, no ho ha explicitat públicament de manera formal. Un escull a les negociacions és el paper que hauran de jugar en un futur, és a dir, si volen entrar a govern o si només donaran un suport extern dissabte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00