Sociedad

Nexo Residencias arriba a Barcelona

Barcelona

No és una empresa novençana, però sí pionera, ja que des de 2012 opera residències d'estudiants a Madrid, transcendint tot el bo que tenen els tradicionals col·legis majors per a adaptar-ho a un model més acord als temps. Des de 2017 forma part de la família GSA (Global Student Accommodation) una xarxa internacional d'allotjament per a estudiants amb presència en ciutats com Tòquio, Berlín, Glasgow o Sidney.

Nexo Residencias

Nexo Residencias, que és l'encarregada d'expandir per Espanya i el sud d'Europa, compte actualment amb tres en el centre de Madrid (Residència Universitària Galdós, Residència d'Estudiants Claraval i CMU El Faro); i una quarta a Alcalá de Henares (Residència Universitària Lope de Vega, 2017), amb el suport de la UAH, en un edifici declarat patrimoni històric de la humanitat por la UNESCO.

La presència de Nexo Residencias a Barcelona arrenca per al pròxim curs 2019-2020 en dues localitzacions envejables: la Residència d'Estudiants Garbí queda en la mateixa plaça de l'estació de Sants (ideal per a viatjar amb facilitat tant per tota Barcelona com per Espanya i Europa) i la Residència

Universitària Aleu (amb el suport de la Universitat de Barcelona), que té el seu nom en honor a Dolors Aleu (la primera dona llicenciada en Medicina i Cirurgia d'Espanya, per la Universitat de Barcelona, un exemple de feminisme en molts sentits; va prescriure la no utilització de la cotilla i va fundar l'Acadèmia de la Il·lustració de la Dona, per exemple).

Nexo Residencias

I és que en Nexo Residencias tenen clar que hi ha valors pels quals és necessari apostar. Des dels seus inicis, els col·legis majors han potenciat la introducció de la cultura en la vida universitària, i consideren vital mantenir aquesta tradició.

Qui decideixen, les famílies o els estudiants?

A l'hora de parlar d'allotjament universitari cal tenir en compte les prioritats de cada part. Famílies i estudiants no solen coincidir en les seves expectatives quant a la vida universitària i sovint les preocupacions dels adults no són les mateixes que quan es tenen 17 anys.

A les famílies els preocupa principalment la seguretat i les necessitats bàsiques. Les seves prioritats solen estar relacionades amb la confiança i implicació de l'equip en la vida de la residència, que les ubicacions siguin en barris segurs i ben connectats amb les universitats, que hi hagi bon ambient d'estudi i amplis espais de treball, materials de bona qualitat a les habitacions, i que els serveis inclosos en el preu estiguin clars.

Nexo Residencias

Els estudiants es preocupen més pel reconeixement social, la diversió i la independència, el descobriment i l'èxit. Això a més dels seus estudis. Que hi hagi bon ambient, activitats per a conèixer gent i que el wifi no caigui per a poder veure les seves sèries en Nextflix és gairebé més important al fet que el llit sigui còmode.

Nexo Residencias

Alguna cosa que és clar per a totes dues parts és que les amistats que es fan durant els anys d'universitat són de les quals duren tota la vida.

Mens sana in copore sano

Qui no té clar que els hàbits de vida saludables i equilibrats són imprescindibles per al bon desenvolupament físic i intel·lectual. Com ja deien en el segle II, mens sana in corpore sano. En aquests hàbits, l'alimentació té molta importància i per això, és vital saber l'origen i qualitat dels productes en les residències que tenen oferta gastronòmica. Ni que dir té, que més encara si es té alguna intolerància o al·lèrgia alimentosa.

Bon ambient d'estudi

Tenir sales d'estudi i espais de treball específics i ben condicionats afavoreixen l'ambient d'estudi que es crea en conviure amb estudiants que comparteixen rutines i matèries. En un món com l'actual, també cal valorar que es propiciï un ambient internacional i divers en les universitats i residències d'estudiants. Això és encoratjador i beneficiós perquè propícia l'intercanvi d'idees i experiències. Facilitar que hi hagi activitats d'intercanvi cultural i tàndems d'idiomes, fa que, en definitiva, hi hagi major riquesa en les interaccions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00