Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un 9% dels nens i nenes que juguen a futbol pateix "bullying"

La Fundació del Barça ha presentat avui un estudi que alerta que el 9% dels nens i nenes que juguen a futbol a Catalunya pateix bullying.

L’estudi s´ha fet amb més de 2.000 jugadors, de 25 clubs, i amb edats compreses entre els 9 i els 13 anys, i els resultats s’han presentat en el 2on simposi contra el bullying.

La directora de la Fundació, Maria Vallés, ho ha comparat amb els casos d’assetjament a l´educació primària que afecten el 25% dels escolars, i ha afegit que “un 58% dels nens i nenes manifesten haver estat involucrats en casos de bullying ja sigui com a víctimes, com a agressors o com a observadors”.

Un 9% en els clubs, un 25% a la primària.

La diferencia rau en el fet que de l’escola no hi pots marxar, però del club sí, i acaben abandonant. Abandonen o ja directament alguns nens per por ja no s’hi volen exposar a compartir vestidor. Això explica la diferencia.

El bullying es fa amb insults, agressions, marginant i en l’àmbit de l’esport es fa especialment en els vestidors, fora de la mirada dels entrenadors, ha explicat Miguel Lery, investigador de la Universitat de Lisboa.

També en el camp de l’esport la discriminació es produeix per motius racials, culturals, i sobretot l´aspecte físic i perdura en el futbol la qüestió de l’homosexualitat perquè “el futbol no està preparat per parlar de homosexualitat” remarca Levy.

El vicepresident del Barça, Jordi Cardoner, i responsable de la Fundació ha subratllat que l’objectiu és: “acabar amb el bullying i garantir que ningú no pateix maltractament per ser diferent, i que els infants se sentin segurs a les escoles”.

Un de cada 10 nens i nenes pateix assetjament escolar i el Barça ha fet una metodologia que ha funcionat en proves pilot que han reduït les víctimes d’un 36% i els agressors d’un 24%.

Metodologia que el arça implementa entre entrenadors per detectar i prevenir i que posa a disposició del conjunt de les escoles.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?