Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

Demanen lliga de 21

El Girona es persona a la causa del cas Oikos i demana a la Federació Espanyola que no el baixi de categoria mentre no s'aclareixi el cas

Tan la Lliga de Furtbol Professional com la Federació s'hi posen de culs

Montilivi en dia de partit /

El Girona va dir que aniria “fins al final” per intentar evitar als despatxos el descens que s’ha guanyat a pols als terrenys de joc i està actuant en conseqüència. Segons avançava ahir el diari El Mundo i confirmava Ràdio Girona, el club s’ha personat a la causa que instrueix el jutjat número 5 d’Osca i, per altra banda, ha demanat a la Real Federación Española de Futbol (RFEF) que el comitè de competició obri un expedient sancionador al Real Valladolid per la presumpta implicació d’almenys 7 dels seus jugadors en l’adulteració del resultat d’almenys l’últim partit de la temporada passada que els vallisoletans –ja salvats- van jugar –i van perdre- contra el València al seu estadi amb l'objectiu de beneficiar apostants que ja havien estat alertats prèviament.

El Girona argumenta en el seu escrit que, si es demostrés que es va adulterar el resultat d’aquell enfrontament, una de les sancions que es recullen a l’article 75 del codi disciplinari de la RFEF, és la pèrdua de 6 punts, una merma que convertiria el Valladolid en carn de Segona i que permetria al Girona esquivar el descens perquè la distància entre uns i altres a la classificació final va ser de quatre punts.

El Girona també demana que, com que els tempos de la justícia no casen amb l'imminent inici de la pròxima competició –previst pel cap de setmana del 17 i 18 d’agost- adopti, com a mesura cautelar, que el Girona no perdi la categoria fins que el cas s’acabi aclarint i que, per tant, la pròxima lliga sigui de 21 conjunts. El Girona també es reserva el dret de demanar danys i perjudicis si finalment la RFEF no adopta cap mesura.

De fet, això és el més probable que passi. La RFEF ja ha advertit que, tot i que l’escrit del Girona està ben argumentat, la complexitat del que demana farà que la decisió final es demori fins, almenys, ben entrat el mes de juliol. I la LFP també s’ha expressat per anunciar que, encara que la RFEF pogués donar la raó al Girona, aquest organisme no té potestat per decidir quants equips ha de tenir la competició.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?