Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Pellicer sondeja el PSC per governar davant el silenci d'ERC

Noemí Llauradó tampoc es decideix a convertir-se en alcaldessa de la mà dels socialistes.

La inquietud que ha generat a Junts per Reus l'opció d'un tripartit d'esquerres ha provocat un acostament de Carles Pellicer a Andreu Martín. No hi ha una oferta formal, però sí una ma estesa per parlar de quotes de poder. L'hermetisme dels republicans, que han rebutjat governar amb Pellicer d'alcalde però no amb Junts per Reus, manté encara amb vida tots els escenaris.

De moment no ha quallat el govern independentista amb la CUP i Junts; Tots tres ja s'han reunit i explorat fórmules exòtiques com una vice-alcaldia per Llauradó. Tampoc ha prosperat el govern d'esquerres amb PSC i la CUP, tot i que aquesta darrera opció tindrà avui una darrera oportunitat en una nova trobada a tres bandes.

Una decisió en clau exclusivament reusenca  

La decisió dels republicans serà completament autònoma i dependrà exclusivament de l'agrupació local. Esquerra veu molt difícil, però no impossible, una entesa amb els socialistes.

Un acord que passaria per governar des del primer dia amb el PSC. Fonts del partit asseguren que no hi ha interferències externes i que la decisió únicament està en mans de l'equip de Llauradó, que es veuen a tocar d'una fita històrica, l'alcaldia, però temen una revolta entre les bases coincidint amb els darrers dies del judici al procés. En condicions normals, estaria fet, asseguren fonts republicanes, que assenyalen la major afinitat amb el PSC reusenc que amb d'altres, però troben a faltar algun gest públic en favor dels presos. D'altra banda, Junts per Reus manté una confiança total en liderar de nou el govern de Reus.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?