Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 16 de Julio de 2019

Otras localidades

La Federació obre expedient al Valladolid

El comitè de competició obre un expedient a l'equip castellà i a dos dels seus jugadors atenent una denúnica del Girona

La bandera del Girona FC /

El comitè de competició de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) ha obert un expedient informatiu al Real Valladolid com a club i a dos dels seus jugadors presumptament implicats en el cas Oikos, que investiga si s’han arreglat partits de la lliga espanyola per guanyar diners a les apostes. És un primer pas necessari per acabar discernint si la conducta del club i aquests dos jugadors mereix una sanció o no.

Segons una comunicació d’ahir a la tarda de la RFEF, els dos jugadors expedientats son Borja Fernández –retirat al final d’aquesta temporada- i l’ex del Girona, Keko Gontán. Son dos dels set que apareixen en les filtracions que ha publicat el diari El Mundo sobre aquest cas.

No només això, el comitè també designa un jutge instructor perquè analitzi els fets que el Girona exposa en la denúncia que va presentar dimarts al vespre i elevi una proposta de resolució al comitè de competició.

El comunicat de la RFEF arribava després que aquest organisme també suspengués de manera cautelar la llicència del jugador del Deportivo de la Corunya, Íñigo López, que va admetre en una entrevista publicada al diari El Mundo que el partit entre el Huesca i el Nàstic de Tarragona de l’última jornada de la temporada 2017/2018 de Segona Divisió estava pactat que acabés amb victòria per al Nàstic. En aquell moment, López formava part de la plantilla de l’equip aragonès.

El Girona –que, de moment, ha declinat comentar la decisió de la RFEF- va presentar una denúncia en contra del Valladolid per, presumptament, haver arreglat l’últim partit de la passada temporada contra el València i demanava que se’l sancionés traient-li 6 punts, una circumstància que propiciaria el descens a Segona del conjunt castellà i la salvació del Girona perquè la distància entre tots dos al final de la lliga era de 4 punts.

Com que el club gironí entenia que una mesura d'aquesta força seria impossible d’adoptar abans de què hi hagués una sentència judicial –el cas per via penal l’instrueix el jutjat número 5 d’Osca- demanava que, de manera cautelar, el comitè de competició congelés el seu descens i que la pròxima lliga de primera divisió tingués 21 equips.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?