Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 16 de Julio de 2019

Otras localidades

El jutge nega que el Girona es pugui personar al cas Oikos

El títular del jutjat número 5 d'Osca que instrueix el cas diu que no ha estat perjudicat directament però li dona la condició de "presumpte beneficiat" d'una hipotètica sanció esportiva. Al Girona no els ha agafat per sorpresa.

El magistrat Angel De Pedro, considera que "no procedeix" que el Girona es presenti com a acusació particular al no considerar-lo "ofès ni perjudicat" en el cas que s'investiga.

En concret, el jutge diu que "no ha patit perjudici directe" com a conseqüència d'un presumpte pacte al partit entre el Valladolid i el València de la jornada 38 perquè, ve a dir, tan si es va condicionar el resultat com si no, cap resultat hagués canviat la classificació del Girona.

És a dir, argumenta, "no hi ha nexe casual entre el fet investigat (predeterminació del resultat) i el perjudici" que fa constar el club gironí.

El titular del jutjat número 5 d'Osca, sí que atribueix al Girona, "la condició de presumpte beneficiàri d'un hipotètic procediment sancionador en l'àmbit de la disciplina esportiva".

El jutge reconeix que la sanció esportiva és "aliena al procés penal" encara que s'hi vegi supeditada i vinculada i recorda que el cas encara està en una fase preliminar la instrucció.

Al Girona ja comptaven amb una resolució d'aquestes característiques però estan tranquils perquè entenen que el que és important és que el comitè de competició -que és qui hauria d'aplicar una hipotètica sanció al Valladolid que pogués beneficiar el Girona- sí que els considera part afectada.

Recordem que el Girona va reclamar al comitè de competició que sancionés el Valladolid amb la pèrdua de 6 punts i que, mentre la justícia no es pronunciés, adoptés una mesura cautelar per evitar el descens del Girona abans de sentència; en aquest cas, una lliga de 21.

El comitè va obrir un expedient al Valladolid i a dos dels seus jugadors i va nomenar un jutge instructor per investigar si el Girona té raó amb el que demana o no.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?