Sociedad

Tecnologia catalana per predir la contaminació de Riad

La capital de l'Aràbia Saudita farà servir un sistema pioner al món dissenyat per la catalana Meteosim per predir i gestionar els episodis de contaminació

Oriol de Tera, director de Meteosim / Meteosim

Barcelona

Riad, capital de l’Arabia Saudita, farà servir un sistema pioner al món per predir i gestionar els episodis de contaminació que s’ha dissenyat a Catalunya. L’ha fet l’empresa Meteosim del Parc Científic de la Universitat de Barcelona.

El seu director, Oriol de Tera, explica que és un sistema que integra la predicció meteorològica de la ciutat i tot un seguit de fonts contaminants, des del trànsit d'aquesta ciutat de vuit milions d'habitants, fins a la pols del desert i la potent industria del gas. Amb tota aquesta informació el sistema permet predir com serà la qualitat de l'aire de l'endemà carrer a carrer. I això, detalla de Tera, “servirà a les autoritats de Riad per planificar restriccions de trànsit o industrials per millorar la qualitat aire allà on es prevegin pitjors nivells de contaminació”.

Amb aquest projecte a Riad, Meteosim arriba als 15 anys de trajectòria des de la seva creació l’any 2003 com a spin-off de a Universitat de Barcelona a partir de l’aliança entre investigadors del Departament d’Astronomia i Meteorologia i l’empresa nord-americana Meso Inc. Actualment tenen oficines a Barcelona, Washington DC i Bogotà i l’any passat van facturar uns 1,5 milions d’euros amb un benefici net de 300.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00