Sociedad

Unides contra el maltractament a la gent gran

Més de 70 entitats impulsen el Moviment per aturar el maltractament a les persones grans

pxhere.com

Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, 72 entitats han presentat un moviment per aturar aquests maltractaments.

Segons aquestes 72 entitats el maltractament a la gent gran és una realitat encara molt desconeguda i de difícil detecció fins al punt que ni tan sols hi ha dades detallades sobre la magnitud d'aquest problema que inclou des d'estafes, fins a abandonament, insults o agressions.

L'advocat especialista en persones grans, Jordi Muñoz, explica que molts casos no es denuncien ja sigui perquè la víctima vol protegir el seu familiar-agressor o perquè saben que el procés judicial no serà ràpid. A diferència de la violència de gènere, per a aquests casos no es fan judicis ràpids.

Aquestes entitats també demanen recursos i un marc normatiu específic. Muñoz detalla, per exemple, que no hi ha habitatges per a persones grans agredides per un familiar com sí n’hi ha per a dones agredides per la seva parella; o cursos per a tractar aquests agressors.

I més enllà de recursos reclamen sensibilitat a tots els nivells, començant perquè el diccionari reculli la paraula edatisme, que és la discriminació per raó d’edat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00