El BalcóEl Balcó
Sociedad

Una de cada 10 víctimes de violència masclista es nega a declarar contra el seu agressor

Les associacions demanen canvis en la manera de tractar-les per reduir la xifra

Getty Images

Barcelona

Un 12% de les dones víctimes de violència masclista a Catalunya es nega a declarar contra el seu agressor, segons dades del Consell General del Poder Judicial del primer trimestre d'enguany.

És un punt més que en el mateix període de l'any passat. Aquest percentatge va en consonància amb la mitjana espanyola. Les dades catalanes són pitjors a comunitats com Andalusia o l'Aragó, i millors que a Astúries o Euskadi.

Les associacions de dones maltractades demanen canvis en la manera de tractar les víctimes. La presidenta de l'associació de dones unides contra el maltractament (MUM), Carmen Benítez, denuncia que les dones maltractades s'enfronten a un doble judici: "En el moment que denúncia, no només hi hau judici cap al maltractador sinó que també se la jutja a ella. Amb el qual, el jutge o la jutgessa determina si tu ets víctima o no".

"Les dones han de ser ateses per una psicòloga o una psiquiatra forense que les ajudi i no les jutgi", afegeix Benítez.

Más información

A Catalunya: 13 de cada 10.000 dones

Catalunya està per sota de la mitjana espanyola en casos de dones maltractades que arriben als jutjats, en comparació amb la població. A Espanya són 16 de cada 10.000 dones i a Catalunya 13. La comunitat on n'hi ha més és Balears, amb 23.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad