Sociedad
Baloncesto

Urko Otegui vuelve a la Isla

Uno de los emblemas del Menorca Bàsquet se suma al proyecto del Hestia en LEB Plata

El pivot vasco regresa a la isla siete años después. / Palencia Basket

Mahón

L'Hestia Menorca ha tancat la contractació del que ha estat un dels millors jugadors de LEB Or en els últims anys, el basc Urko Otegi de 203 centímetres. Otegi, capità del Menorca Bàsquet que va aconseguir l'ascens a l'ACB fins en tres ocasions, jugador referència a l'illa i molt vinculat a ella, torna després de set anys a Palència on s'ha guanyat a l'afició a base del que millor sap fer , treball i entrega. I arriba lluint l'històric cartell de jugador que més partits ha disputat a LEB Or. Urko torna a casa.

"Estic molt feliç, tornada a casa i, tot i que ha estat dur posar punt i final als set anys a Palència, la veritat és que em sumo a un projecte que m'il·lusiona molt", ha valorat el jugador que dijous arriba a la illa. "He anat seguint la fantàstica tasca que s'ha fet tant a nivell social com a nivell esportiu i l'objectiu de seguir creixent em resulta molt atractiu", apunta el jugador.

Otegi, la primera incorporació del club després de la renovació del tècnic Oriol Pagès i del capità de l'equip, Jorge Jiménez, arriba a Menorca després de classificar al seu equip per al Play Off, on va caure en primera ronda, i amb unes mitjanes de temporada de 10 punts, 5,6 rebots i una valoració de 12,8, a més de ser un dels líders de l'equip. També l'equip va aconseguir el títol de lliga en la temporada 2015-16.

Amb l'arribada d'Otegi, el Hestia Menorca recupera a un dels jugadors que més espectacle, arpa i lliurament ha brindat a l'afició al Pavelló. "Som un club jove i hem de tocar de peus a la terra, lluitar per anar partit a partit i treballar per seguir creixent tant a nivell esportiu com a nivell social. Si aquest any s'han arribat a les 2.200 persones de mitjana, hem de ser més, em faria molta il·lusió veure de nou a 5.000 persones al Pavelló Menorca, independentment de la categoria. Ja es van arribar a les 3.000 a EBA ", apunta el basc, visiblement feliç de tornar a Menorca on es retrobarà amb Jiménez, amb el qual va compartir vestidor al curs 2011-12.

Paraula d'Oriol Pagès

El tècnic del Hestia Menorca, Oriol Pagès, es mostra "molt content per la incorporació perquè Urko és un gran professional que no necessita presentació, el seu treball parla per ell". "Es tracta d'un jugador amb moltíssima experiència en LEB i en ACB, i en què ha tingut un compromís molt alt en els clubs en què ha estat i això és important per a nosaltres", valora un Pagès que ja va coincidir amb el basc quan era assistent de Josep Maria Berrocal, al Menorca Bàsquet.

A l'hora de definir-lo, Pagès explica que Urko és un jugador "amb molt de caràcter, amb lluita, que podrem aprofitar en el 'pick and roll', facilitats en el rebot. Estic molt content per la seva incorporació i per la il·lusió que ha mostrat per sumar-se a aquest projecte perquè ja en la fase d'ascens a LEB Plata estava pendent dels resultats, vam estar parlant ... Estic molt content, ens aportarà moltíssim, és un jugador amb experiència que sempre s'ha cuidat, que mai ha tingut lesions i que rendirà a un gran nivell per lluitar per aconseguir els nostres objectius ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00