Sociedad
SOCIETAT

Planellas: "els casos d'abusos a menors s'han encarar amb transparència"

El nou arquebisbe de Tarragona creu que a l'Església, davant d'un problema greu, "li ha mancat capacitat de reacció".

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. / Eva Hidalgo

Tarragona

El nou arquebisbe de Tarragona vol encarar els problemes d'abusos a menors per part de capellans, i no vol deixar passar més temps després dels escàndols de principis d'any que van acabar amb la destitució de dos rectors: just al ser nomenat ja va anunciar que volia obrir una investigació.

Entrevista al nou arquebisbe de Tarragona

15:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000138588/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El gironí Joan Planellas substitueix des de fa deu dies a Jaume Pujol, qui va qualificar els casos que han sortit darrerament a la llum com un "mal moment" dels capellans. Planellas ha reconegut als micròfons del programa “Aquí, amb Josep Cuní” de SER Catalunya que a l'Església li ha mancat capacitat de reacció i creu que ara el tema “s'ha d'encarar amb transparència i responsabilitat”.

Sobiranisme i religió

Pel que fa al sobiranisme, assegura que l'Església ha de manifestar amor pel país i la terra però que no ha d'incidir en cap opció política: “hem de contrubuïr a la cohesió i a guarir ferides”.

Fa tot just deu dies que ha estat ordenat i ha pres possessió del càrrec, que entoma, diu, “amb molt il·lusió i molt bones percepcions”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00