Sociedad

La socia del Barça que es va quedar en sostenidors a la final de la Copa presenta una denúncia a la Fiscalia

La Polícia Nacional li va fer treure's la samarreta de "Llibertat presos polítics" en els accessos a l'estadi Benito Villamarín (Sevilla)

La protagonista, aquest matí a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). / Cadena SER

Barcelona

La sòcia del FC Barcelona Sílvia Guerrero, de la mà de l'associació DretsCat, ha presentat aquest dimarts al matí, davant de la Fiscalia, una denúncia pels fets que va patir abans de la final de la Copa del Rei entre Barça i València al Benito Villamarín.

Sergi Blàzquez, advocat i president de DretsCat, en paraules a SER Catalunya a la Ciutat de la Justícia, ha explicat que "han posat en coneixement de la Fiscalia tota una sèrie d'esdeveniments que al nostre entendre són delictius" i que "entenem que és un atac a la integritat moral de la Sílvia Guerrero perquè va patir un tracte denigrant i vexatori i se li van conculcar diversos drets fonamentals com la llibertat d'expressió, i a més va haver-hi coaccions i un abús d'autoritat".

Segons ha explicat la mateixa Sílvia Guerrero a SER Catalunya, setmanes després de patir tot plegat va informar-se per intentar emprendre accions legals: "Estava perduda, em vaig reunir amb el Barça i em van assessorar sobre possibles sortides, però ni van actuar ni em van oferir advocat, va ser llavors quan vaig contactar amb Drets i de seguida em van dir que sí i m'han assessorat legalment, m'han ajudat a presentar la denúncia i penso que això és el que hem de fer perquè sinó darrere d'una trepitjada de drets ve una altra, i una altra i cada vegada s'atreveixen amb més coses".

Sergi Blàzquez ha apuntat que "a partir d'aquí s'inicia la maquinària de Fiscalia" i que "serà aquesta la que haurà de fer una resolució motivada explicant si admet a tràmit i obre diligències d'investigació o bé considera que no hi ha delicte i ho arxiva".

El mateix advocat afegeix que "aquí hi ha un clar tema polític" i que "malgrat que no hi hagi gaire pluralitat ni neutralitat, apel·lem a l'estat de dret i a la separació de poders".

Drets és optimista, la protagonista no

En el seu dia, DretsCat ja va actuar en el "cas estelades" a les finals de Copa del Rei del 2016 i del 2017, i en tots dos casos va obtenir una sentència favorable per tal que no es prohibís l'entrada de les estelades a l'estadi.

Un precedent positiu que sí que fa que des de Drets ara tornin a ser optimistes en el cas 'Sílvia Guerrero', així ho ha fet saber l'advocat i president de l'associació: "Ens fa ser optimistes en el moment en què arriba a un jutjat i no a una Fiscalia, si confiem en un estat de dret, la Fiscalia ha d'actuar correctament i apartar les seves conviccions personals i atendre al que diu la llei".

Per contra, la protagonista de tot plegat, Sílvia Guerrero, no s'ha mostrat optimista davant dels micròfons de SER Catalunya: "Optimista? No... Si m'enganxes fa 10 anys, et diria que sí, fa deu anys pensàvem que podíem amb tot i que els nostres drets es defensaven al màxim, però ara estem veient unes coses que mai havien passat. Al mateix temps penso que no ens podem callar i que ho hem de denunciar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00