Sociedad

Identificats dos planetes semblants a la Terra

La seva massa i la temperatura són semblants a les de la Terra i no es descarta que tinguin aigua líquida i algun tipus de vida

UNIVERSIDAD DE GÖTTINGEN EUROPA PRESS

El projecte hispà-alemany Carmenes ha descobert dos planetes semblants a la Terra. Estan al voltant de l’Estrella Teegarden i ara per ara els investigadors no descarten que tinguin aigua líquida o fins i tot algun tipus de vida.

Un dels centres de recerca que ha participat en aquesta troballa és l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. El seu director, Ignasi Ribas, explica que els dos planetes reben una llum similar a la que rep la Terra i això és el que els fa potencialment habitables. “Podria ser que tinguessin una temperatura suau, d’entre 0ºC i 100ºC, i que, per tant, tinguessin aigua líquida”.

A l’espera de futures investigacions que confirmin la presència d’aigua líquida, el que sí afirma Ribas és que aquests “són els millors planetes potencialment habitables que s'han detectat mai”. Estan a 12,5 anys llum de la Terra o el que és el mateix, entre ells i el nostre planeta hi ha 23 sistemes estel·lars més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00