Sociedad

Portu comença a omplir la caixa

El davanter murcià firma per la Real Societat, que pagarà quasi 10 milions d'euros

El Girona és a punt de firmar el porter del Lugo, Juan Carlos, i aconseguir el retorn de Pablo Maffeo

L'anunci del fitxatge / Real Sociedad

Girona

El capítol final de la història de Portu al Girona feia dies que estava escrit però es mantenia en un calaix. Fins ahir a la tarda, quan el club de Montilivi va confirmar que, efectivament, marxava rumb a Sant Sebastià.

El que no especificava el comunicat eren els termes de l'acord, els quasi 10 milions d'euros -entre fixos i variables- que deixarà a les arques de Montilivi el club donostiarra. No són els 15 que estava disposat a pagar el Sevilla l'estiu passat però representen un negoci rodó per al Girona, que el va obtenir regalat de l'Albacete fa tres temporades i que n'obtindrà el màxim ingrés aconseguit mai per un jugador.

Creixement constant

Portu ha jugat tres temporades al Girona i deixa uns registres difícils d'imaginar per un jugador que arribava com a migcentre. La primera temporada (16/17), a Segona, va disputar 3.232 minuts en 41 partits (tots menys un) i va marcar 8 gols. L'any del debut a Primera (17/18) també ho va jugar quasi tot; 37 partits (tots menys un) en els que va disputar 3.000 minuts i va anotar 11 gols formant amb Stuani una de les parelles més efectives (32 gols entre un i altre). Aquesta temporada el seu rendiment a baixat. A l'estiu va estar a un pas de fitxar pel Sevilla i li va costar adaptar-se al fet de no marxar quan ja tenia les maletes fetes. Amb tot, ha acabat disputant 2.823 minuts en 34 partits i ha fet 9 gols (6 a la segona volta). També ha marcat un gol a la copa, on ha disputat 3 partits (127 minuts).

I això després d'haver disputat 115 partits entre Primera, Segona i la Copa i haver fet 29 gols. Va ser una peça clau de l'ascens i la consolidació a Primera i, tot i que aquest any, el seu rendiment no ha estat com el dels dos cursos anteriors, ha acabat anotant 9 gols a la lliga. Firma per 5 temporades.

Un porter i un defensa

Juan Carlos Martin, porter

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000191691/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 El que rebrà el Girona per Portu augmentarà el límit salarial del Girona a Segona i el convertiran en un dels equips amb la cartera més gran. Això permetrà aspirar a mantenir algunes de les peces que no es vol que marxin -com Stuani- i anar a buscar les que falten per completar una plantilla amb aspiracions de pujar; l'objectiu declarat.

La primera arribada podria ser la del porter Juan Carlos Martín, de 31 anys i amb gairebé 200 partits d'experiència entre Primera i Segona. Ha jugat les dues últimes temporades a Lugo, on ha estat un fix però acabava contracte i no va voler renovar perquè, com va explicar aquesta setmana en una entrevista a Ràdio Guadalajara, volia anar a un equip que li oferís la possibilitat de tornar a jugar a Primera "en un o dos anys".

Juan Carlos era ahir per Girona negociant la seva arribada, una possibilitat que el seu entorn no confirma però tampoc desmenteix. A part dels seus mèrits com a porter, va saltar a la fama el 20 de gener de 2018 quan va marcar un gol a l'Sporting de Gijón amb un xut des de camp propi.

L'altre jugador que sona amb força per reforçar el Girona és el defensa Pablo Maffeo, que ja ha jugat tres cursos a Montilivi cedit pel Manchester City. Arribaria cedit per l'Stuttgart -club al que va marxar aquest estiu i on no s'ha adaptat- amb una opció de compra per 5 milions d'euros en la recàmera.

El jugador també ha estat a l'agenda de l'Espanyol, el Villarreal o el Leganés. Aquest últim, en principi, el descarta. L'operació no està tancada.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00