Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 23 de Julio de 2019

Otras localidades

Macron visitarà Andorra el 12 o 13 de setembre

El cap de Govern i la síndica general es reuneixen amb el copríncep francès al Palau de l'Elisi a París

El cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica General, Roser Suñé, es reuneixen a París amb el copríncep francès, Emmanuel Macron / ()

El copríncep francès, Emmanuel Macron visitarà Andorra el 12 o 13 de setembre.

Així ho ha transmès al cap de Govern, Xavier Espot i a la síndica general, Roser Suñé durant la primera trobada que han realitzat aquesta tarda al Palau de l'Elisi de París.

Tot i que encara no s'ha tancat la data concreta, Suñé ha explicat que serà en la setmana després de Meritxell quan vindrà al Principat. Tot i que s'ha fet pregar, tenint en compte que va assumir el càrrec de president de la República francesa i de copríncep d'Andorra al maig del 2017, considera important que visiti el país perquè en pugui conèixer la realitat.

François Hollande va ser el darrer copríncep francès en venir el juny del 2014. Un any després va ser l'aleshores primer ministre, Manuel Valls qui venia.

A banda d'aquesta qüestió, en la reunió també s'han tractat les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea en què Macron ha reiterat el suport. En aquest sentit, s'ha parlat del treball fet en la lliure circulació de mercaderies en què s'ha aconseguit una transitòria de 30 anys per al tabac. Lligat amb això, Espot li ha explicat els esforços que ha fet Andorra juntament amb les autoritats franceses en la lluita contra el contraban i com aquest s'ha anat reduint.

Pel que fa a la lliure circulació de persones, Espot li ha tramès la necessitat que es reconeguin les especificitats d'Andorra perquè trobi un encaix adequat en l'espai europeu i Macron s'ha compromès a donar-hi també suport.

El tancament de la carretera RN22 durant 18 dies i les millores de les comunicacions ha estat una altra dels temes que s'ha parlat, així com la Cimera Iberoamericana, la continuïtat del sistema educatiu francès i la candidatura dels monuments del romànic a la UNESCO.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?