Sociedad
NOU GOVERN

Riva estableix el museu nacional com a prioritat de Cultura

La darrera ministra del Govern Espot jura el càrrec a l'Espai Columba

Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports amb Xavier Espot, cap de Govern. / M.M.F. ANA

Andorra la Vella

Sílvia Riva ha jurat aquest dimecres el càrrec com a ministra de Cultura i Esports del nou Govern durant els quatre anys vinents. Així doncs, amb aquesta incorporació de Riva ha quedat complet l'equip ministerial. El cap de Govern, Xavier Espot, ha qualificat els objectius de la nova ministra com "qüestions que són claus per al futur del país". Espot s'ha dirigit a la ministra transmetent-li que "la cultura i l'esport són dos elements essencials que contribueixen a enfortir aquesta identitat inclusiva i a fomentar l'esperit crític i la cohesió social".

Un dels projectes més ambiciosos que haurà d'afrontar Riva és en referència al futur Museu Nacional, que com ha dit Espot "ha de ser la peça clau que expliqui el que som, tant a les persones que ens visiten com a nosaltres mateixos; l'element que estructuri el nostre relat col·lectiu". En aquest sentit, Riva ha explicat i referint-se de forma molt genèrica que "ara és hora d'obrir l'agenda i començar a traçar camins per fer realitat tot allò que ens hem proposat".

Espot s'ha dirigit a Riva, avançant-li que des d'avui mateix, a banda de les "seves responsabilitats ministerials", se suma "a un equip de dones i homes provinents de dues forces polítiques diferents, però units al tomb d'un projecte comú". L'acte, que ha tingut lloc a l'Espai Columba d'Andorra la Vella, és "un exemple de projecte compartit entre governs de signe polític diferent", ha dit Espot, referint-se que el projecte que culmina l'Espai Columba va arrencar amb un govern liberal que va comprar els frescos romànics de Santa Coloma, el 2007, i un govern demòcrata que ser el creador d'aquest espai la passada legislatura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00