Sociedad
URBANISME

El pla de millora de doctor Vilanova preveu una nova entrada a la capital

El projecte guanyador, de l'arquitecte Miquel Mercè, projecta un punt de sortida del telefèric de Carroi

L'arquitecte Miquel Mercè, guanyador del concurs d'idees de la remodelació dels entorns del carrer Doctor Vilanova, mostra el seu projecte. / Tony Lara Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella

Miquel Marcé guanya el concurs que ha de recentralitzar la zona de Doctor Vilanova com a punt neuràlgic de la capital.

Aquest dijous s'han fet públics els projectes guanyadors del concurs d'idees que el comú d'Andorra la Vella va convocar per al desenvolupament de les zones del carrer Doctor Vilanova, Prada Casadet, plaça del Poble, Príncep Benlloch i connexions amb el Centre Històric i el centre ciutat.

El primer premi, de 15.000 euros, ha estat per al projecte "Gran porta urbana" de Miquel Marcé, que consisteix en una entrada urbana cap al centre neuràlgic de la capital amb elements emblemàtics.

Mercè preveu l’obertura en diagonal des de la rotonda de l’Estació Nacional d’Autobusos fins al carrer Prat de la Creu a través dels terrenys on actualment hi ha el COEX i l’aparcament d’autobusos Centre Ciutat. Això permetria que l’edificació futura del terreny privat, que avui acull el COEX, no tapés la visual en direcció al Govern. Alhora, contempla una millora de l’accessibilitat i la connexió a través d’un ascensor amb la plaça del Poble. L’arquitecte responsable del projecte guanyador destaca també l’homogeneïtzació del paviment a la zona dels carrers que limiten amb la plaça del Poble, per pacificar el trànsit i transformar aquest espai en un nucli que resti presència a l’asfalt i al pas de vehicles i convidi a passejar.

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, se l'ha endut el projecte "Nexes" de Pere Cervós i Ricard de Deus, que connecta les diferents places amb l'objectiu "que la gent pugui caminar".

Tant el projecte de Miquel Mercè com el de Pere Cervós i Ricard De deus preveuen la sortida del telefèric del Pic de Carroi des de la parcel·la situada davant del Govern o des de la Plaça del Poble. En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha manifestat l’interès inversor per desenvolupar la connexió des del centre de la capital fins a un mirador emblemàtic i no descarta convocar un concurs per desenvolupar el projecte.

Marsol ha volgut posat en relleu que aquestes propostes guanyadores són dos "conceptes" del pla estratègic a partir dels quals ara han de començar a treballar.

Les dues propostes guanyadores es podran veure exposades fins a finals de juliol al vestíbul de les noves dependències comunals de la plaça Lídia Armengol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00