Sociedad

El doble de peix en un calador tancat des de fa cinc anys

Una prova pilot que s'ha fet a Roses i que ara es proposa estendre

Imatge del port de Roses / Wikimedia Commons

Roses

Fa cinc anys, els pescadors de Roses estaven preocupats perquè cada cop hi havia menys lluç i més petit. Per això, ells mateixos van prohibir tot tipus de pesca en una àrea de 51 quilòmetres quadrats, més que tot Girona ciutat, i de 130 metres de profunditat perquè l'espècie tornés a créixer.

Però la investigadora de l'Institut de Ciències del Mar, Laura Recasens, destaca que aquesta reserva no només ha afavorit el lluç, sinó també altres espècies com els molls, els pops, les garoines, esponges i petits crustacis. Recasens considera que cada port podria tenir una petita zona protegida per regenerar les poblacions.

Laura Recasens, investigadora de l'Institut de Ciències del Mar

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000189952/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El seguiment per part de l'Institut de Ciències del Mar ha permès veure que al calador hi ha el doble de biomassa i que als voltants d'aquesta àrea protegida els peixos que s'hi pesquen són més grans.

El calador de Roses va ser el primer de Catalunya en ser restringit a la pesca. Ara s'hi ha unit una zona entre Roses i Palamós per l'escamarlà, i una més entre Palamós i Blanes. Laura Recasens destaca la importància que aquestes mesures siguin consensuades amb els mateixos pescadors.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00