Aquí Cuní Ebre
Sociedad
ALERTA TEMPERATURES

Arriba la primera onada de calor de l'estiu

Protecció civil ha activat l'alerta PROCICAT per l'elevat augment de temperatures

ACN

Tortosa

La primera onada de calor intensa de l'estiu arriba des d'aquest dimecres fins al diumenge vinent i ens pot deixar temperatures que superaran els 40 graus.

Protecció Civil han activat ja l'alerta PROCICAT i ha recomanat seguir els consells d'autoprotecció, com hidratar-se molt sovint o extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure a les hores centrals del dia.

La infermera del Centre d'Atenció Primària del Temple, Cristina Verdera, ha explicat en una entrevista a Ràdio Ebre - Cadena Ser algunes recomanacions: "s'ha d'evitar sortir entre les 11-12 del matí i les 4 de la tarda, quan fa més calor. Ens hem de protegir el cap amb gorres o barrets, també hem d'utilitzar ulleres de sol i també n'haurien de dur els més petits de casa. És recomanable vestir també roba lleugera, ampla i de colors clars".

Un dels principals riscos d'aquesta calor extrema són els cops de calor. Alguns dels seus símptomes son mal de cap, mareig, vòmits, somnolència, i en fases més avançades, puja la temperatura del cos, la pell es resseca i s'enrogeix i fins i tot es pot arribar a patir convulsions.

Davant d'un cop de calor cal hidratar la persona afectada i intentar que li baixi la temperatura del cos el més aviat possible.

L'any passat les altes temperatures ja es va cobrar una víctima a Tortosa. Un home de 41 anys va morir el passat agost com a conseqüència d'un cop de calor.

La pujada de temperatures coincideix amb l'augment del risc d'incendi, per tant també es recomana tenir cura i evitar situacions de risc que puguin generar un incendi forestal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00