Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

Cremen més de 4.000 hectàrees en l'incendi de la Torre de l'Espanyol

El flanc dret és la principal preucupació dels bombers que no veuen possible controlar l'incendi aquest dijous

Incendi Torre de l'Espanyol /

L'incendi forestal originat aquest dimecres a la tarda al municipi de la Torre de l'Espanyol ha arrasat ja més de 4.000 hectàrees.

El flanc dret és la zona més perillosa i el que més preocupa als Bombers. Durant la nit s'ha treballat en el flanc esquerre, per acorralar-lo direcció la carretera C-12 i poder centrar les forces en el flanc dret.

Aquest flanc crema en una zona molt abrupta i amb molts barrancs, que en dificulta l'accés. Només s'ha pogut arribar a un 33% del total del perímetre i de moment Bombers preveuen que es pugui obrir de nou aquest flanc.

Els Agents Rurals han apuntat que l'origen del foc, que crema des de dimecres migdia, està en l'autocombustió de femtes d'un femer que no complia les condicions necessàries per gestionar els residus. Els agents han assegurat que presentaran una sanció administrativa per les males condicions del femer i també una denúncia per negligència de l'estat de l'explotació ramadera.

Actualment treballen en les tasques d'extinció 3.000 bombers, 80 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris, com són un helicòpter de comandament, un helicòpter bombarder i dos avions de vigilància i atac. Durant el matí es preveu també l'arribada de tres hidroavions del Ministeri d'Agricultura i que s'incorporin tres helicòpters bombarders i un altre de comandament més.

La Creu Roja ha habilitat una sala de l'escola Enric Grau Fontseré de Flix per a què els vora quaranta veïns i veïnes desallotjats que no tenien on passar la nit poguessin accedir a un espai per menjar, dormir i netejar-se.

La majoria dels afectats tenen la residència prop de l'ermita del Remei, d'on el foc està a pocs quilòmetres.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?