Sociedad
Política

PSOE i Podem tenen un preacord pel Consell i demanen a Més que s'hi sumi

Els nacionalistes deixaran que decideixi l'assemblea de militants d'aquest dissabte

PSOE i Unides Podem creuen que ha de ser la presidenta del Consell els quatre anys. / SER Menorca.

Mahón

La pugna segueix entre PSOE i Més per Menorca de cara les negociacions per a un govern conjunt per al Consell insular. La presidència de la institució continua sent un escull, per ara insalvable.

PSOE i Unides Podem anunciaven fa unes hores un preacord per governar junts al Consell i demanaven a Més per Menorca que se sumés a aquest. En aquest comunicat també recolzaven que la candidata socialista Susana Mora fos la presidenta durant tot el mandat.

A la mateixa hora es reunia l'executiva de Més per Menorca i acordava deixar en mans de l'assemblea de militants de dissabte la postura final del partit respecte al tema de la presidència insular que els nacionalistes volen que sigui objecte de debat. El portaveu de Més, Manel Martí, qualificava la declaració conjunta de PSOE i Unides Podem d'un intent de pressió que no els afectarà. Martí assegura que Més està disposat a anar-se'n a l'oposició si cal.

Mentre, el Consell encara no té fixada una data per a la seva constitució. Només se sap que, per llei, s'ha de fer abans del 10 de juliol.

Els vots de PSOE, 4, i Unides Podem, 1, podrien, amb una abtenció de Més, atorgar la presidència a Susana Mora.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00