Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

El 6% de les persones assalariades a Catalunya s'han beneficiat de la pujada del Salari Mínim

Les més afavorides per la mesura són les dones, els joves d'entre 16 i 24 anys, les persones sense els estudis obligatoris, la població estrangera i els contractes temporals

Imatge d'arxiu de dos joves cambrers

Imatge d'arxiu de dos joves cambrers / ACN

El 6% de les persones assalariades a Catalunya s'han beneficiat de la pujada del Salari Mínim, segons Comissions Obreres. Les dones, els joves i els migrants són els més afavorits per aquest increment, contradient el que pronosticava el Banc d'Espanya.

Les dades d'atur i d'ocupació confirmen que l'increment del salari mínim està sent positiu, sobretot pels col·lectius laborals més vulnerables. A Catalunya ha incidit en més de 150 mil treballadors, el 80% del sector serveis. Ara bé, l'aplicació de la mesura està costant als comerços de Lleida i Tarragona, on Comissions diu que falta una unitat negociadora potent per acordar un conveni.

El Secretari d'Economia i Treball de Comissions, Ricard Bellera, se centra en l'impacte positiu: "Quan estem introduint un salari mínim interprofessional no només estem generant una millora, sinó que s'està fent justícia justament amb aquells col·lectius i aquells treballadors i treballadores que més han patit durant la crisi".

La meitat ha vist incrementat el seu salari en un 10%

La meitat dels treballadors que ha gaudit de la pujada salarial ha rebut un augment del 10% del seu sou fins arribar als 900 euros estipulats, mentre que un de cada quatre ho ha fet en un 20%. Les més afavorides són les dones, els joves d'entre 16 i 24 anys, les persones sense els estudis obligatoris, la població estrangera i els contractes temporals.

Des de la seva aplicació a principis d'any, s'han afiliat a la seguretat social 100.000 treballadors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?