Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 18 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La hidratació dels esportistes, clau per combatre l'onada de calor

L'AFE adverteix a la RFEF dels perills de jugar sota unes temperatures elevades com les que s'esperen per aquest cap de setmana

Imatge d'un futbolista durant un entrenament / ()

Davant de l'onada de calor que es preveu per aquests propers dies, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha sol·licitat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) una reunió per definir accions que evitin situacions de risc per la salut dels esportistes.

Cal recordar que aquest cap de setmana encara es disputen les finals de la fase d'ascens a Segona i Segona B, on tindrem un equip català, El Prat, que juga diumenge a les 6 de la tarda al camp del Portugalete. Es preveu que en alguns partits se superin àmpliament els 30 graus, arribant fins als 39 en alguns casos, de manera que hi ha un important risc de patir cops de calor.

A l'espera que l'AFE rebi una resposta oficial de la RFEF, hem volgut saber quins són els riscos reals de jugar en aquestes condicions climàtiques. Els especialistes amb els que hem parlat coincideixen que el risc de deshidratació és alt d'11 del matí a 6 de la tarda i que a partir d'aquesta hora, el risc va disminuint. Si poguessin ser partícips d'aquesta reunió, proposarien d'endarrerir tant com poguessin els partits, però recalquen que el més important, sigui l'hora que sigui, és tenir ben definit el protocol d'hidratació.

"A mesura que el jugador es deshidrata, el seu rendiment disminueix"

Qui s'encarrega d'aquests temes al primer equip de l'Espanyol és l'Albert Martínez, que ens ha explicat la importància de tenir controlat aquest aspecte: "La hidratació és un factor limitant del rendiment. A mesura que el jugador es va deshidratant el seu rendiment disminueix, perd la capacitat de termoregular adequadament, augmenten els batecs, la percepció de fatiga és més alta i la presa de decisions es comença a veure afectada. A més, acostumen a aparèixer -o a aparèixer abans- les rampes musculars i, evidentment, si no s’hi posa remei, s’han donat casos de jugadors que es maregen i que perden la consciència i un dels motius seria aquest: l’alta temperatura juntament amb una mala hidratació”.

En la mateixa línia, el que destaca més l'Albert Martínez és que cal que hi hagi un protocol d'hidratació establert i ben definit en el que es tingui en compte tot això: "La hidratació afecta el rendiment, cal tenir una estratègia prèvia d’hidratació. No val beure només quan tenim set, sinó que hem de conèixer el nostre cos. Si hi ha una persona encarregada d’aquests temes, ha de ser qui ha de portar una mica el control. Existeixen begudes que afavoreixen la rehidratació que és important utilitzar-les en aquests casos tan extrems. Fer ús de les parades que hi ha durant el partit per poder ingerir líquid és fonamental".

Això per tota la gent que està obligada a competir i a practicar esport. La resta, que evitin l'exposició al sol durant les hores puntes i que beguin molta aigua.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?