Sociedad
TRANSPORT PÚBLIC

El bus de la capital costarà 10 cèntims i tindrà l'estètica del clípol

Novatel és l'empresa adjudicatària del concurs qui també amplia parades i freqüència de pas i crea una app per seguir via geolocalització el trajecte dels vehicles

El bus comunal d'Andorra la Vella canvia de concessionari i des d'ara tindrà l'estètica dels antics clípols. / Arxiu Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella

Novatel ha estat l'empresa guanyadora de la concessió de l'autobús comunal d'Andorra la Vella, que a partir de l'1 de setembre operarà amb autobusos vermells i blancs, com els vehicles que circulaven als anys 70 pel Principat amb el nom de clípol.

El bitllet passarà a costar 10 cèntims, en consonància "a la concepció de ciutat que estem dissenyant" on es fomenti l'ús del transport públic, ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de la sessió de comú celebrada aquest dijous. El cost de la concessió serà de 595.000 euros l'any.

Disminueixen també el preu els abonaments, de manera que el de 10 viatges tindrà un cost de 80 cèntims i el de 40 valdrà 3 euros. Uns abonaments que es podran adquirir a l'autobús, a la taquilla de l'estació d'autobusos o per internet, a través d'una app o una web. L'aplicació també permetrà fer el seguiment a temps real del bus a través d'un sistema de geolocalització. Amb la nova concessió arriba també a la capital, com ho ha fet a les línies nacionals, la figura del transbord, de manera que amb un bitllet senzill es podrà pujar a totes les línies durant un temps determinat.

Els vehicles, de 9 metres de llargada i 20 places, estan adaptats a les vies de la parròquia i operaran de 7 del matí a les 9 de la nit, mitja hora abans que actualment. A més, s'afegeixen noves parades, com la de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i es reforcen les parades dels centres geriàtrics de Sant Vicenç d'Enclar i el Cedre, així com la línia de la Margineda en hores puntes. S'ha modificat, a més, alguna línia i s'ha ajustat la freqüència de pas, que passa de mitja hora a 20 minuts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00