Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 25 de Agosto de 2019

Otras localidades

L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre afecta unes 5.700 hectàrees

Avui serà el dia més crític de l'onada de calor i la meteorologia no ajudarà. No es descarten represes.

A hores d’ara, l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre continua actiu, malgrat que els objectius marcats s’estan assolint satisfactòriament. La situació del flanc esquerre, cap i primer terç del flanc dret és favorable. Malgrat tot, encara no es pot donar per estabilitzat perquè hi ha una part important al nord del flanc dret en una situació precària.

Fins al migdia, els efectius dels Bombers de la Generalitat mantindran la mateixa estrategia a aquesta zona, abrupta i amb molt pocs camins d’accés que han dificultat les tasques d’extinció. Ara l’objectiu és aguantar aquests possibles represes que hi poden haver de cara al migdia i tarda, amb les hores de major temperatura.

Aquesta nit no ha augmentat significativament el perímetre de l’incendi. Segons el Cos d’Agents Rurals, ha cremat provisionalment una superfície de 5.703,6 hectàrees. Entre elles 3.731,44 són de vegetació forestal, 1.937,17 agrícola i 34,99 de vegetació urbana.

Evacuacions preventives

Pel que fa a les mesures de prevenció de la població, ahir ja es va aixecar el confinament de Bovera, però no es descarta que en el proper pla d’acció, en funció de les represes que sorgeixin, es torni a implantar aquesta restricció.

A més, es manté l’evacuació de tots els masos de l’interior del perímetre, però com que la situació és mínimament estable, es permetrà l’entrada de forma controlada amb l’ajuda de Mossos d’Esquadra d’aquelles persones que tinguin bestiar.

Segons Protecció Civil, actualment hi ha 52 persones evacuades de diferents masos i masies. 44 persones evacuades que es troben en el municipi de Flix, 19 han pernoctat al gimnàs de l’Escola Enric Grau i Fontserè i les altres per mitjans propis. També hi ha 4 persones evacuades a Bovera i 4 a la Palma d’Ebre.

Dispositiu operatiu en l’incendi

En aquests moments, el dispositiu d’extinció hi treballen 350 efectius amb unes 120 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 270 efectius de l’UME i unitats BRIF.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?