Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 23 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Mataró transformarà la N-II en 'un carrer més' de la ciutat

La Generalitat cedeix a l'Ajuntament la titularitat d'aquesta via on s'actuarà per reduir el trànsit

Signatura del conveni entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcalde de Mataró, David Bote / ()

Mataró vol transformar la carretera N-II en un carrer més de la ciutat, en una via pacificada, amb menys trànsit i més amable per als vianants. Avui s'ha fet un dels passos necessaris per aquesta transformació: l'alcalde, David Bote, i el conseller de Territori, Damià Calvet, han signat el conveni pel qual la Generalitat cedeix a l'Ajuntament la titularitat dels més de 3,6 quilòmetres d'aquesta carretera que passen per Mataró.

La cessió es farà efectiva en dues fases. Des d'avui, l'Ajuntament és ja l'administració titular dels 2,5 quilòmetres de via que van des de la Riera d'Argentona fins el pas del Cargol. El quilòmetre que queda, entre aquest punt i la Riera de Sant Simó, es traspassarà d'aquí a dos anys perquè, abans, la Generalitat té previst fer una rotonda.

La idea és convertir aquesta via de dos carrils per sentit, que en alguns trams té també laterals, en un carrer més de la ciutat. L'alcalde de Mataró, David Bote, diu que l'objectiu és que la Nacional II formi part de la trama urbana de la ciutat, “que s'assembli més a un carrer que a una carretera”. Sobretot perquè “aquest canvi cap a un boulevard millorarà l'accés al Port, la connexió amb el Tecnocampus i posarà en valor el front marítim”.

Ara mateix, la Nacional II al seu pas per Mataró té un trànsit diari d'uns 30 mil vehicles. El conseller de Territori, Damià Calvet, explica que la Nacional II ja s'havia anat pacificant, però faltava “la gran aposta” del canvi de titularitat i convertir-la en una via “integradora i dinamitzadora” de la ciutat.

La Generalitat invertirà més de 800.000 euros en l'adequació de la via. La major part dels diners, més de mig milió d'euros, serà per construir una rotonda a Sant Simó, en un termini màxim de dos anys. Entre l'Arquera i el pas del Cargol el departament de Territori i Sostenibilitat invertirà 240.000 euros per adequar i i remodelar aquest tram. Aquí també hauran de pagar els promotors privats que han de construir en el sector conegut com Iveco-Pegaso.

Finalment, la Generalitat també farà el projecte per construir una rotonda a l'alçada del pas del Cargol, que haurà d'executar en tot cas l'Ajuntament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?