Sociedad
POLITICA

La Llei de transparència molt probablement s'entrarà al setembre

Els grups que donen suport al Govern tenen previst fer una presentació pública durant aquest juliol

Els consellers generals, Susanna Vela, Ferran Costa i Maria Martisella. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Els grups parlamentaris que formen part de Govern, Demòcrates, Liberals i CC, tenen previst fer una presentació pública del projecte de llei de transparència i bon govern per explicar en quin punt es troba durant el mes de juliol.

Tot i que és una prioritat, és molt probable que el text no pugui entrar a tràmit parlamentari abans que acabi el període de sessions.

S'ha agafat com a base el text que s'havia treballat durant la passada legislatura i ara s'hi estan afegint millores per donar accés a la ciutadania a la informació.

Des de l'oposició, el PS, resta a l'espera de les modificacions que s'hi poden introduir per parlar de donar-hi suport o no. Així ho ha dit Susana Vela.

La demòcrata Maria Martisella ha assenyalat que al facilitar l'accés de la informació cal establir també uns procediments i ara estan treballant en aquest punt.

A més, la llei de transparència i bon govern també vol incloure l'obligació de fer la declaració de bens patrimonials i establir la incompatibilitat de càrrecs.

El Liberal Ferran Costa, voldria que en el texts hi participessin també la resta de forces amb representació al consell abans i tot d'entrar a tràmit el text.

Per acabar el període de sessions queden 15 dies i per tant tot fa preveure que finalment s'entrarà a tràmit a partir del setembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00