Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 16 de Julio de 2019

Otras localidades

Mou-te en Bici demana mesures per acabar amb les morts interurbanes

Les carreteres gironines, les que registren més accidents mortals amb ciclistes

Un vehicle implicat en l'accident mortal d'un ciclista /

La plataforma Mou-te en Bici reclama actuacions urgents per reduir el nombre d'accidents mortals de ciclistes a les carreteres.

El perill no és a les ciutats sinó a les carreteres on poden circular les bicicletes però no estan condicionades perquè ho facin amb seguretat. Xavier Corominas, membre de Mou-te en Bici, diu que fa temps que es parla de mesures però que no hi ha actuacions ni diners sobre la taula.

Corominas creu que és imprescindible fixar calendari d'actuacions perquè cada cop circulen més bicis. En el que portem d'any a les carreteres de Girona han mort dos ciclistes en accident de trànsit.

Les xifres

En total, quinze persones han mort en accidents de trànsit en els primers sis mesos d'any a les comarques de Girona. La xifra és la mateixa de l'any passat. El que varia és el nombre d'accidents. Aquest any hi ha hagut menys accidents, però amb més víctimes.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, sis de les víctimes a Girona pertanyien a col·lectius vulnerables: 4 motoristes i 2 ciclistes. D'aquest darrer grup, Girona és la demarcació que té més víctimes.Només a Lleida n'hi ha hagut un altre.

Girona es manté en la mateixa xifra però la tendència a Catalunya de mortalitat a les carreteres ha anat a la baixa. De fet el nombre de víctimes mortals s'ha reduït un 16% respecte el mateix període de l'any passat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?