Sociedad

Mou-te en Bici demana mesures per acabar amb les morts interurbanes

Les carreteres gironines, les que registren més accidents mortals amb ciclistes

Un vehicle implicat en l'accident mortal d'un ciclista / Cedida a Ràdio Girona

Girona

La plataforma Mou-te en Bici reclama actuacions urgents per reduir el nombre d'accidents mortals de ciclistes a les carreteres.

El perill no és a les ciutats sinó a les carreteres on poden circular les bicicletes però no estan condicionades perquè ho facin amb seguretat. Xavier Corominas, membre de Mou-te en Bici, diu que fa temps que es parla de mesures però que no hi ha actuacions ni diners sobre la taula.

Xavier Corominas, de Mou-te en Bici

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194092/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Corominas creu que és imprescindible fixar calendari d'actuacions perquè cada cop circulen més bicis. En el que portem d'any a les carreteres de Girona han mort dos ciclistes en accident de trànsit.

Les xifres

En total, quinze persones han mort en accidents de trànsit en els primers sis mesos d'any a les comarques de Girona. La xifra és la mateixa de l'any passat. El que varia és el nombre d'accidents. Aquest any hi ha hagut menys accidents, però amb més víctimes.

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, sis de les víctimes a Girona pertanyien a col·lectius vulnerables: 4 motoristes i 2 ciclistes. D'aquest darrer grup, Girona és la demarcació que té més víctimes.Només a Lleida n'hi ha hagut un altre.

Girona es manté en la mateixa xifra però la tendència a Catalunya de mortalitat a les carreteres ha anat a la baixa. De fet el nombre de víctimes mortals s'ha reduït un 16% respecte el mateix període de l'any passat.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00