Sociedad

La Generalitat alerta del repunt de contractes temporals de menys de 7 dies

"Més del 70% de la contractació temporal és de menys de 7 dies, una contractació intermitent que no garanteix pràcticament res a la persona", lamenta el secretari general de Treball

Imatge d'arxiu d'un treballador de la construcció / ACN

Barcelona

L'important descens de l'atur a Catalunya aquest mes de juny preocupa a la Generalitat. No per la baixada, sinó per la precarietat dels contractes que s'estan signant amb l'inici de l'estiu. Gairebé 14.000 persones han desaparegut de les llistes del servei d'ocupació, però segons la Conselleria de Treball les feines que estan obtenint han empitjorat perquè han passat de temporals a intermitents.

La Generalitat alerta que repunten cada cop més els contractes temporals i que, 7 de cada 10 d'aquests contractes, duren menys d'una setmana.

Diu l'administració catalana que fa unes dècades els contractes eren temporals perquè duraven uns mesos o uns anys però ara són intermitents perquè no arriben a una setmana: "Més del 70% de la contractació temporal és de menys de 7 dies, una contractació intermitent que no garanteix pràcticament res a la persona", lamenta el secretari general de Treball, Josep Ginesta.

La millor xifra d'atur des de l'any 2008

En xifres absolutes, les dades de l'atur són bones: ha baixat en prop de 14.000 persones i se situa en 357.000 desocupats. Cal remuntar-se a juny del 2008 per trobar una xifra més baixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00