Deportes
RCD Espanyol

Marc Roca, al 'Què t'hi jugues!': "Ha sigut una temporada excel·lent per mi i estic molt tranquil"

El jugador català de l'Espanyol, campió de l'Europeu sub21 amb la selecció espanyola, va destacar la feina ben feta al futbol base del club blanc-i-blau

Marc Roca i Àlex García al Què T'hi Jugues

Marc Roca i Àlex García al Què T'hi Jugues

14:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001524672/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Un dels futbolistes més destacats de l'Europeu sub21 que va guanyar la selecció espanyola va ser el català Marc Roca. El jugador de l'Espanyol, una de les brúixoles de l'equip, va passar pel 'Què t'hi jugues!' i amb ell vam repassar el seu passat, present i futur.

De moment, el català es troba descansant a Eivissa per "desconnectar, recarregar les piles i gaudir d'aquests dies de vacances" i no pensa en el que vindrà: "Jo ara mateix estic molt tranquil. S'ha acabat una temporada que ha sigut excel·lent per mi i estic súper content i amb ganes de gaudir d'aquests dies".

Marc Roca deixa enrere una temporada que ha culminat amb l'Espanyol a Europa després de 12 anys i amb la cirereta del pastís que ha sigut aquest triomf a l'Europeu sub21 amb la selecció espanyola.

Un equip del qual ens dóna la clau: "Teníem un gran grup humà. Més que una selecció ha sigut un equip. I teníem clar que, tot i perdre el primer partit, fent les coses bé podíem passar. Que teníem moltes opcions de guanyar el campionat perquè teníem un equipàs i perquè teníem jugadors per poder-ho fer".

El català ha reconegut que aquests últims anys, especialment aquesta última temporada, està gaudint molt amb la seva professió: "Jo penso que el futbol està per gaudir-lo, per passar-s'ho bé. Així és quan arribes al teu nivell, quan fas les coses sense pensar i deixant-te guiar pel cor i per les sensacions que tens. D'aquesta manera és tot més fàcil", explicava.

La pedrera de l'Espanyol

El jugador espanyolista és el màxim exponent d'una pedrera, la de l'Espanyol, que ha elogiat: "La pedrera de l'Espanyol porta molts anys treballant de manera espectacular i això s'està veient no només amb mi sinó amb tots els jugadors que surten, que són molts i molt bons, i a poc a poc els espanyolistes ens estem repartint per tot el món".

També vam aprofitar l'ocasió per parlar amb l'Àlex García, un dels coordinadors del futbol base de l'Espanyol, que va felicitar Roca i va voler posar en valor el paper del planter de l'entitat: "L'Espanyol ha estat històricament un club que ha treballat bé la pedrera i ara s'estan veient els fruits al primer equip. Això hauria de seguir aquesta línia les properes temporades i donar sentit a tot el que es fa al futbol base. Es tracta d'intentar optimitzar-ho i que els nens que juguen pels nostres colors tinguin totes les eines per seguir progressant. I si a sobre es dóna la circumstància que hi ha una finestra oberta per fer el salt a la primera divisió i, a més, és a casa teva, això suposo que és motivant".

García també es va felicitar de "veure que certs jugadors reben cert reconeixement arreu": "Es preveu que en el futur immediat la línia seguirà per aquí i això és per inflar-nos una miqueta a nivell d'autoconfiança i treballar sense descans", indicava.

A més, aquesta aposta per la pedrera es veu reforçada amb la designació de David Gallego com a nou entrenador del primer equip: "És un avantatge que té l'entrenador perquè coneix molt els jugadors i, al mateix temps, molts d'ells coneixen a l'entrenador i saben el que vol. A part és un tècnic valent que apostarà pel planter perquè el coneix profundament". També a Marc Roca: "Penso que Gallego el coneix més en profunditat i que podrà estirar més els seus límits", afegia.

"Hauríem de preocupar-nos de les nostres pedreres i no de les altres"

Sobre la competència que exerceix el Barça amb els jugadors catalans, García ho considera "llei de vida" i afegia que no es fixaria només en el Barça: "Tots hauríem de preocupar-nos de les nostres pedreres i no de les altres. El Madrid també té uns tentacles que són llargs. La competència és molt gran. Es tractarà que aquest any tinguin la temptació de marxar menys jugadors que l'any passat".

I, per fer-ho, va recalcar la importància de la feina feta pel seu equip: "Tenim un tret distintiu clar. L'entitat amb una pedrera de prestigi que té la possibilitat que els seus jugadors tinguin accés al seu primer equip és clarament la 'periquita'. I amb Gallego, els jugadors del planter encara veuran aquesta porta més oberta".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00