Sociedad

Barcelona autoritzarà 7.000 motos i 4.000 bicicletes compartides

L'Ajuntament diu ara que regularà també el 'sharing' de patinets

Usuario de un patinete eléctrico en Barcelona, con agentes de la Guardia Urbana / Quique García EFE

Barcelona

Després d'haver parlat amb el sector i analitzat la capacitat d'absorció del centre de Barcelona, l'Ajuntament ha decidit incrementar en un 50% el nombre de motos i bicicletes compartides que autoritzarà als carrers de la ciutat. Al mes de febrer el govern municipal parlava de donar llicències a 2.600 bicicletes i 4.600 motos i ara la xifra s'eleva a 4.000 i 7.000 respectivament.

El regidor de Mobilitat, Eloi Badia, assegura que el nombre total d'autoritzacions es revisaran cada any. Diu Badia que "haurem de jugar sempre amb la idea de no saturar perquè si saturem, no estem solucionant res: tindrem més motos aparcades sense servei que col·lideixen amb les necessitats d'espai de veïns i veïnes".

Amb aquesta voluntat, l'Ajuntament també blindarà espais per als veïns a les zones més saturades de la ciutat perquè puguin aparcar les seves bicicletes particulars i no se'ls trobin plens de les compartides.

Regulació dels patinets

D'altra banda, l'Ajuntament, que no era partidari de regular el patinet compartit, diu ara, que sí que ho farà. Que es posa a treballar en la normativa sobre aquest vehicle i el cotxe compartit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00