Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

El descobriment de Tutankhamon arriba a Maó

La mostra del Museu Egipci de Barcelona romandrà oberta al Centre Ca n'Oliver del 6 de juliol al 27 d'octubre

El centre museístic de Ca n'Oliver acollirà l'exposició de Tutankhamon. /

L’Ajuntament de Maó inaugura aquest dissabte 6 de juliol l’exposició “Tutankhamon: Imatges d’un tresor sota el desert egipci”, en col·laboració amb el Museu Egipci de Barcelona, que es podrà visitar al Centre Ca n’Oliver fins al 27 d’octubre.

La mostra fotogràfica traslladarà el visitant a un dels descobriments més important de l’egiptologia: la troballa de la tomba de Tutankhamon i els seus principals protagonistes: Howard Carter i Lord Carnarvon. Es tracta d’una selecció de 65 fotografies de Harry Burton, fotògraf oficial de l’excavació, de les més de 3.500 imatges que va realitzar al llarg dels deu anys que van durar els treballs a l’interior de la tomba.

 

La cinquantena de peces originals procedents dels fons del Museu Egipci de Barcelona que acompanyen la mostra apropen el públic a diferents aspectes d’una civilització excepcional. Entre les diferents peces hi destaquen un uixebti del príncep Khaemuaset, quart fill de Ramsès II (Regne Nou, Dinastia XIX, 1307-1196 aC), una tapa de sarcòfag (època Ptolemaica, 304-30 aC), o una màscara funerària (època Ptolemaica 304-30 aC).

 

A més, la mostra es complementa amb una maqueta a escala de la tomba del faraó que reprodueix la cambra sepulcral, amb les seves capelles i el sarcòfag; i, altrament, una selecció dels llibres originals publicats sobre el descobriment.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?