Sociedad
HABITATGE

Filloy no és partidari que la congelació dels lloguers s'eternitzi

El Govern ha constatat els fruits que ha donat aquesta mesura que ha permès frenar els augments viscuts en els darrers mesos

Un moment de la reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge. / M.P. ANA

Andorra la Vella

La Comissió Nacional de l'Habitatge ha mantingut la seva primera reunió on s'ha procedit a aprovar la constitució de la Taula per als pròxims anys. El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy, ha valorat molt positivament aquesta primera trobada i ha manifestat que cal avançar en dues línies. Per una banda, aposta per mantenir la mesura que congela els contractes de lloguer per un temps determinat, ja que considera que "està donant els seus fruits".

D'altra banda, Filloy ha dit que cal avançar amb la resolució de les futures polítiques de l'habitatge, amb una possible creació de l'Institut de l'Habitatge. En aquest sentit, s'ha fixat una propera reunió de cara al setembre on s'aportaran "solucions pràctiques" centrades en la creació d'aquest òrgan, que haurà de reflexionar sobre la creació de l'habitatge social.

El raonador del ciutadà, Marc Vila, ha lamentat la poca implicació dels comuns pel que fa al problema de l'habitatge, ja que només 1 comú ha facilitat les dades corresponents. Reclama que aquesta problemàtica sigui "una prioritat no només nacional sinó també comunal i parroquial".

La taula d’Habitatge està constituïda per alts càrrecs del Govern, representants dels Comuns, el Raonador del Ciutadà i membres d’entitats privades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00