Sociedad

Gairebé 2 de cada 10 menors tutelats s'escapen dels centres

Segons dades de la Generalitat, la majoria d'aquests nois i noies torna al cap d'un o dos dies

CEDIDA CEDIDA

Barcelona

En el que portem d'any, més de mil menors tutelats per la Generalitat s'han escapolit del seu centre. És a dir, han marxat i han estat, com a mínim, un dia sense donar senyals de vida.

Segons dades de la conselleria d'Afers Socials a les que ha tingut accés SER Catalunya, des del gener i fins a mitjans del mes passat, 1.055 menors tutelats per la Generalitat s'han escapolit del seu centre i ho han fet, de mitjana, tres vegades cadascun. La majoria, un 75%, han tornat al cap d'un o dos dies. I només una minoria, 28 d'ells, continuen avui escapolits.

Aquests 1.055 menors representen gairebé el 18% del total de nens i nenes tutelats per la Generalitat que viuen en centres de la DGAIA. Centres que des de la conselleria recorden que no són de règim tancat. Són, per exemple, els centres d'acollida, els de primera acollida, els d'emergència o els residencials.

Actualment, segons dades del mes de maig, la Generalitat té 9.704 nois i noies menors d'edat tutelats. D'aquests, 5.878 viuen en centres i la resta, amb famílies d'acollida.

Segons aquestes mateixes dades, en tot l'any passat, 2.086 menors tutelats es van escapar dels seus centres i ho van fer, de mitjana, més de quatre vegades. En aquest cas n'hi ha 191 que encara no han tornat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00