Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

La denúncia d'un creditor a la Fiscalia desencadena una investigació per presumpta gestió deslleial en la compravenda del Reus

S'ha d'aclarir si hi ha hagut bona gestió, o si hi ha despeses injustificades, o factures inflades o sense certeses

Imatge d'una de les grades de l'estadi /

La denúncia d'un creditor davant de la Fiscalia ha desembocat en una causa penal oberta el passat dia 7 de juny en el jutjat d'instrucció número 4 de Reus per aclarir si hi ha hagut gestió deslleial en la compravenda del Reus, en la transacció entre l'anterior titular, Joan Oliver, i l'actual propietat. Es tracta d'un proveïdor a qui el Reus no va pagar.

La denúncia és poc concreta, diuen fonts jurídiques, però la Fiscalía ha optat, amb els indicis que té, per seguir la denúncia i que sigui el jutjat qui investigui si s'han fet bé o no les coses.

S'ha d'aclarir si hi ha hagut bona gestió, o si hi ha despeses injustificades, o factures inflades o sense certeses. El jutge haurà d'aclarir si per exemple s'ha afavorit a un proveïdor o l'altre, també a l'hora per exemple de tancar préstecs, o fer pagaments. Ara és el temps dels testimonis, però sense imputats de moment.

De fet, la primera notícia sobre aquesta causa la va avançar Ràdio Reus que va informar de la citació del nou president del Reus Club de Futbol, Cliffton Onolfo, per al passat dia 3. Citació que els seus advocats van demanar que s'ajornés en entendre que potser no cal que comparegui ell personalment.

També s'investiga la compravenda en un jutjat mercantil

A Tarragona, en un jutjat mercantil, hi porten el concurs de creditors. En la causa pel concurs de creditors s'ha d'aclarir igualment si hi ha factures sospitoses o si s'han pagat coses personals, i determinar quins creditors hi figuren. O si s'ha pagat de més per afavorir tercers.

Val a dir que en el cas del concurs fins ara no s'ha obert peça de qualificació de manera que són, com en la causa penal, investigacions preliminars.

Ja arribarà després l'informe de l'administració concursal per dir si hi ha causes fraudulentes o si en efecte la fallida té a veure amb causes fortuïtes o vinculades a l'esdevenir del context econòmic.

L'anterior junta de Joan Oliver va fer públic un deute d'uns 5 milions d'euros però es dóna la circumstància que l'administrador concursal en obrir el cas va veure que el deute real era més elevat, d'uns 8 milions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?