Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Les obres de la L1 del metro avancen al ritme previst

La substitució de les vies i de la senyalització permetrà reduir les vibracions i preparar la infraestructura per incrementar l'oferta de trens

Imatge dels operaris realitzant els treballs a la via /

Les obres que s'estan fent a la Línia 1 del metro, entre Clot i Fondo, avancen al ritme previst. En 10 dies, TMB ha substituït 400 metres de via dels 9.150 que s'han de renovar.

Les obres consisteixen en substituir les vies actuals (amb travesses de fusta que descansen sobre una base de balast, de grava) per unes altres muntades sobre una placa de formigó. La tècnica de projectes de via de TMB, Maria José Fons, ha explicat que els veïns percebran menys soroll i menys vibracions. La raó és que es posen un tipus de fixacions que ajuden a reduir el moviment i es posa també una manta entre la base de la via i les parets del túnel per limitar les vibracions i el soroll.

A més del canvi de vies, es renova també la senyalització i es substituiran i ampliaran els aparell de via que permeten les maniobres i els canvis de sentit dels trens. Amb tot això, la nova infraestructura podrà assumir l'increment d'oferta que TMB prepara per al futur.

90.000 passatgers afectats

El tancament de cop de 9 estacions de la línia 1 del metro deixa sense el transport habitual 90.000 persones cada dia. Amb l'agreujant que no és viable posar un autobús que faci en superfície el mateix recorregut que fa el metro. El cap de la L1, José Luis Moreno, ha explicat que no és assumible perquè, en hora punta, per absorbir els passatgers, es necessitarien 10 autobusos cada 3 minuts.

Per això TMB ha optat per posar llançadores que cobreixen una part del recorregut, reforçar algunes línies d'autobús i redirigir els usuaris a altres línies de metro i de Rodalies. En el moment de màxima afluència, el metro entre Clot i Fondo transporta 8.000 persones cada hora. Ara, les llançadores que ha posat TMB porten en hora punta 3.500 passatgers a l'hora i els altres 4.500 s'han repartit en les línies de Renfe i la línia 9 i 5 del metro.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?