Sociedad

La millor feina a dia d'avui a Catalunya és la d'"Especialista en bases de dades i xarxes informàtiques"

Una nova eina de la Conselleria de Treball determina quines són les millors ocupacions en base a diferents criteris

Imatge de la portada del web / Departament de Treball

Barcelona

La millor feina a dia d'avui a Catalunya és la d'"Especialista en bases de dades i xarxes informàtiques". Des d'avui tenim una eina de la Conselleria de Treball que determina quines són les millors ocupacions en base a diferents criteris. I aquesta eina ens diu que el lloc de treball que puntua més alt és "Especialista en bases de dades i xarxes informàtiques".

També surten molt ben parades feines com enginyers i analistes i dissenyadors programaris. Són feines on és molt habitual que als treballadors els facin contractes indefinits, hi ha moltes ofertes d'aquests llocs de treball i l'atur entre les persones dels sectors és molt reduït.

Durant els últims 12 mesos, el 83% dels contractats com a especialistes en bases de dades i xarxes informàtiques van tenir un contracte indefinit. Està molt per sobre de la mitjana de Catalunya que és d'un 14% de contractes indefinits. A més a més, tan sols un de cada 10 treballadors d'aquesta especialitat no troba feina a llarg termini.

Ara busquem una professió més habitual: metge de família. Només al 7'5% d'aquests professionals els van fer un contracte indefinit. Tenen una cosa bona que és que pocs d'ells es poden considerar aturats de llarga durada.

Un dels pitjors casos que hem trobat és el dels periodistes: només a l'11% dels contractats durant l'últim any els van fer un contracte indefinit i, atenció, la durada mitjana de contractes que es va fer a periodistes va ser de 37 dies.

Les millors feines en funció de les comarques

No és un detall menor perquè canvien molt els perfils més buscats en funció del territori: per exemple a l'Alta Ribagorça estan molt buscats els Conductors assalariats de camions. En canvi al Baix Empordà es necessiten Pescadors fluvials i de litoral i al Baix Penedès es busquen Enginyers.

Aquest portal ja està en marxa. Recordem que es diu Treball per ocupacions i està a la pàgina web de l'observatori del treball:  http://treballperocupacions.observatoritreball.gencat.cat/treballperocupacions/home

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00