Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Diputació de Lleida ha tancat el mandat en un ple de comiats i l'absència de Joan Reñé

Imatge de la cadira buida on s'havia d'asseure el diputat Joan Reñé, durant el Ple de la Diputació de Lleida del 9 de juliol del 2019 / ()

La Diputació de Lleida ha tancat el mandat en un ple de comiats i l'absència de Joan Reñé. Ara els ulls, estan posats en la immediata composició del nou govern. I en aquest sentit, Esquerra -força majoritària amb 11 dels 25 escons- encara està en converses amb JxCat -segona força amb 9 diputats- per tancar un acord, abans del ple de constitució divendres vinent. El republicà Joan Talarn, alcalde de Bellvís,  serà, amb tota probabilitat, el proper president.

Comiat de Rosa Perelló com primera dona presidenta, tot i que continuarà com a diputada per Junts per Cat. Deu mesos de mandat que considera diferents. Ho diu pel relleu a l'octubre passat, després de la detenció de l'aleshores president Joan Reñé en el marc de la investigació del 'cas Boreas' relacionada amb adjudicacions d'obra pública. Des seu mandat en destaca la transparència.

La propera legislatura no repetiran 16 dels actuals diputats. Entre ells, a més de Joan Reñé, hi ha Gerard Sabarich, Enric Mir, Joan Ubach i Josep Ibarz (PdeCAT); Jaume Gilabert, Ignasi Comella, Núria Marín i Marta Huguet (ERC); Josep Ramon Branzuela, Enric Colom i Sara Mestres (PSC); Francesc Boya (Unitat d'Aran); Dolors López (PP); Josep Cabré (CUP), i Ángeles Ribes (Ciutadans).

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?