Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Colau i Collboni presenten un govern "que vol ser cohesionat i estable"

El nou ajuntament tindrà una tinència d'alcaldia de Seguretat que dirigirà l'ex director dels Mossos, Albert Batlle

Colau i Collboni, en l'acte de presentació del seu pacte /

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni, han presentat aquest dimecres al matí l'acord de govern per als propers 4 anys. Un pacte que asseguren que han fet pensant només en Barcelona i buscant un govern fort, equilibrat, cohesionat i estable, vacunat contra les turbulències de la política catalana i espanyola.

Ada Colau, ha explicat que s'ha fet un acord "per Barcelona", progressista i de ciutat. I que en altres qüestions sobre el tema nacional o la sentència dels presos independentistes, cada formació "tindrà les seves opinions" des del respecte per la visió dels altres. I insisteix que és un acord que no està supeditat a res que no sigui la ciutat, tampoc als pactes que es puguin estar fent en altres institucions.

El socialista Jaume Collboni ha destacat que, amb 18 regidors, és el govern més sòlid que ha tingut la ciutat des del 2007 i diu que buscaran l'acord amb l'oposició per a les grans qüestions de ciutat i també amb la resta d'administracions, siguin del color polític que siguin.

Sense compartiments estancs

El nou govern tindrà 6 tinències d'alcaldia, tres liderades per regidors de Barcelona en Comú i tres per membres del PSC. Tot i això, en cada una de les àrees es barregen regidors dels comuns i dels socialistes, precisament amb la idea de funcionar com un bloc i no de dividir el govern en compartiments estancs de socialistes o dels comuns.

El líder del PSC, Jaume Collboni, serà el primer tinent d'alcalde assumint Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. Sota el seu paraigües, el pressupost el controlarà Jordi Martí, dels comuns.

Una de les principals novetats del nou govern és la creació d'una tinència d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, amb l'ex director de Mossos, Albert Batlle al capdavant. Ada Colau ha justificat el canvi que suposa passar de no tenir regidor de Seguretat a tota una tinència dient que és la principal preocupació dels barcelonins. Colau ha agraït la feina que ha fet en els darrers 4 anys el comissionat de seguretat, Amadeu Recasens.

Una altra de les novetats de l'estructura del govern és que es crea una tinència de Cultura, Educació i Ciència que dirigirà Joan Subirats. Janet Sanz continua al capdavant de la tinència d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat i en aquest àmbit, la socialista Rosa Alarcón serà la nova regidora de Mobilitat.

La regidora del PSC, Laia Bonet, dirigirà la tinència d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana. I Laura Pérez serà la tinent d'alcalde de Drets Socials i Feminismes.

L'acord que avui s'ha presentat l'han de validar les bases de Barcelona en Comú i el Consell de Federació del PSC de Barcelona

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?