Sociedad
HABITATGE

El Govern es mostra sorprès per la proposició de llei del PS sobre habitatge

El ministre portaveu, Èric Jover, diu que no la portaven al programa electoral i que no s'havia mostrat forçosament favorable

El ministre portaveu, Èric Jovern, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. / C.A. (ANA)

El Govern mostra la seva "sorpresa" per la proposta del PS de construir habitatge públic amb el fons de jubilació i demana ser "curosos" amb la utilització d'aquest fons.

Després que aquest dimarts el Grup Parlamentari Socialdemòcrata presentés la proposició de llei de modificació de la llei del Fons de reserva de jubilació, el Govern s'ha mostrat "sorprès" pel fet que aquesta proposta no estava inclosa al programa electoral socialdemòcrata. Així ho ha indicat el ministre portaveu, Eric Jover, que assegura que des del PS tampoc s'havien mostrat favorables.

Jover ha volgut remarcar que s'ha de ser "curosos" amb la utilització d'aquest fons per no condicionar el seu objectiu. Malgrat això, pensa que aquesta proposta pot ser "una via de solució", que ha assegurat que Govern analitzarà "de forma constructiva".

Des del Grup Parlamentari Liberal, el president, Ferran Costa, ha dit que cal extremar la "màxima prudència" en desviar part d'aquest fons perquè pertany a la CASS. Considera que es poden treballar altres mesures per pal·liar la problemàtica de l'habitatge, tot i que vol tenir més detalls.

La consellera general del PS, Rosa Gili, assenyalava que aquesta iniciativa va lligada a les pèrdues de gairebé 55 milions d'euros sofertes l'any passat pel Fons de Reserva. En aquest sentit, Costa ha indicat que això no és cert i que es tracta d'una valoració "molt parcial d'analitzar la realitat dels fons de jubilació".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00