Sociedad
OBSERVATORI

El preu de l'habitatge i els salaris són les principals preocupacions dels andorrans

El 63,2% dels enquestats pel CRES consideren que cal prendre mesures per incentivar la natalitat

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació de l'Observatori. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Sant Julià de Lòria

El preu de l'habitatge i els salaris són les principals preocupacions dels andorrans.

Aquests dijous s'han fet públics els resultats de l'Observatori del primer semestre del 2019 que elabora el Centre de Recerca Sociològica, on destaca el fet que un 41,1% dels enquestats creu que el gran problema del país és el preu de l'habitatge, una xifra que augmenta 8 punts respecte al semestre passat. En segon lloc, un 19,3% diuen que cal millorar els salaris.

També destaca que la majoria d'enquestats qualifiquen la seva situació econòmica personal de regular o bona, i augmenta el percentatge dels que pensen que és dolenta o molt dolenta. El director del CRES, Joan Micó, assenyala que això és degut a l'evolució dels preus dels habitatges i el cost de la vida.

D'altra banda, els resultats de l'enquesta indiquen que la taxa bruta de natalitat d'Andorra és del 6,8%. Micó ha indicat que aquesta se situa molt per sota de la mitjana de la Unió Europea, del 9,9%.

En aquest sentit, un 63,2% dels enquestats consideren que s'haurien de prendre mesures per incentivar la natalitat. D'aquests, un 58% diuen que s'haurien de promoure ajudes econòmiques i socials per a les famílies amb fills, i un 33% proposen mesures relacionades amb la conciliació laboral i familiar.

També val a destacar que la majoria de la població, un 63%, opina que a Andorra les parelles tenen menys fills dels que voldrien.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00