Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Denuncien que a Catalunya s'han deixat d'invertir 28.000 milions d'euros en infraestructures en 10 anys

La patronal Foment del Treball reclama 10.000 milions d'euros a les Administracions per acabar de construir les obres que estan parades o encara no han començat

A l'esquerra de la imatge, el tunel del Gornal

A l'esquerra de la imatge, el tunel del Gornal / Bernat Borràs (trenscat.cat)

Foment del Treball denuncia que a Catalunya s'han deixat d'invertir 28.000 milions d'euros en infraestructures en els últims deu anys. És una xifra que la patronal ha presentat avui amb l'informe CAT-100, una llista de les 100 infraestructures catalanes pendents d'executar.

L'entitat reclama 10.000 milions d'euros a les Administracions per acabar de construir les obres licitades des de fa 15 anys que estan parades o encara no han començat. A aquests 10.000 milions la patronal diu que s'ha de sumar una inversió continuada de 5.000 milions d'euros anuals per corregir el dèficit en infraestructures i mantenir els nivells europeus de despesa pública. En total, suposaria multiplicar per 4 la inversió actual.

Recuperar la competitivitat de l'economia

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, vol un acord en infraestructures. "Plantegem i reclamem al mateix temps un pacte sobre les infraestructures estratègiques al nostre país. Tant a nivell econòmic, com a nivell social i mediambiental, de totes les administracions públiques, per recuperar la competitivitat de l'economia catalana i de l'economia espanyola", ha apuntat aquest dilluns al matí.

El principal deutor és el Ministeri de Foment, seguit de la Generalitat i els Ajuntaments. La llista d'obres pendents inclou, entre d'altres, el Corredor Mediterrani.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?