Sociedad

El Trueta comprova la capacitat d'adormir-se treballant

Està pensada sobretot per a professionals per als quals adormir-se podria comportar un risc, com ara conductors, transportistes o operaris de maquinària pesant.

Professionals de la Unitat del Son realitzant el test de manteniment de vigília a un pacient / ICS Girona

Girona

L'hospital Trueta ha començat a fer una prova per comprovar la capacitat de professionals com transportistes i pilots, d'adormir-se mentre treballen.

La prova pretén simular una situació de feina monòtona, com la que podria sentir un conductor de tren, bus o els pilots d'avió. Els fan quatre exploracions de 40 minuts mentre estan estirats amb sensors col·locats arreu del cos que permeten controlar si s'adormen.

Èric Rojas, membre de la Unitat del Son del Trueta, explica que se sotmeten a aquest test pacients que ja se'ls ha diagnosticat alguna malaltia del son.

Èric Rojas: "Els pacients que no és bona la prova, no els recomanem conduir"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194548/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els persones que pateixen -per exemple- la síndrome d'apnea obstructiva del son tenen un risc de patir accidents set vegades més gran. L'hospital Trueta preveu que dos pacients al mes es puguin sotmetre a aquesta prova.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00