Sociedad

Les autoescoles reclamen un increment immediat d'examinadors a Catalunya

Hi ha 50.000 alumnes pendents de presentar-se a l'examen de circulació, amb una espera d'entre 6 i 7 mesos

Imatge de la protesta d'aquest dimarts al matí a Barcelona / Sergi López

Barcelona

Una marxa lenta de vehicles convocada per la Federació d'autoescoles ha col·lapsat aquest dimarts al matí el centre de Barcelona. Els centres protesten per una falta d'examinadors que des de fa anys s'ha traduït en una llarguíssima llista d'espera d'alumnes que necessiten fer l'examen pràctic per treure's el carnet de conduir.

La llista d'espera és d'entre 6 i 7 mesos amb 50.000 alumnes pendents de presentar-se a l'examen de circulació. El motiu: falten 25 examinadors a Catalunya.

Abocats al tancament

"Mai el col·lectiu havia estat en una situació tan decadent com estem actualment. Ens trobem amb una administració que no ens dóna respostes, ens trobem amb un alumnat que necessita un permís de conduir i a nosaltres el que ens han fet és limitar la nostra capacitat de treball. Ens han abocat, a moltes de les autoescoles, a un tancament", denuncia el Director de la Federació d'autoescoles catalanes, Raül Viladrich.

"Tant el director de l'autoescola com els professors ho patim, perquè arriba fi de mes i no s'han fet calers", apunta una de les docents. "Anem retallant treballadors, estem venent la maquinària, com ara els vehicles, i tancant seccions... Això és una cadena", es lamenta un altre dels professors afectats.

Les autoescoles han lliurat un document a la Delegació del Govern demanant a la DGT que ampliï la plantilla d'examinadors.

El subdelegat del govern de l'Estat a Barcelona, Carles Prieto, recollint el document dels concentrats / Sergi López

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00