Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

La Generalitat recorrerà la sentència que tomba l'impost a les begudes ensucrades

En el cas que les empreses deixin de fer la contribució, l'administració catalana també prendrà mesures legals

Imatge d'arxiu de les estanteries amb begudes ensucrades d'un supermercat

Imatge d'arxiu de les estanteries amb begudes ensucrades d'un supermercat / ACN

La Generalitat recorrerà la sentència del Tribunal Superior que tomba l'impost sobre les begudes ensucrades. La conselleria d'Economia apunta que la sentència és sobre el reglament, no sobre l'impost, i que per tant se seguirà pagant.

La Generalitat ha decidit portar l'impost sobre les begudes ensucrades al Suprem després que el Tribunal Superior tombés el seu reglament la setmana passada. El secretari general d'economia, Albert Castellanos, diu que recorreran perquè la sentència no és ferma.

"És una sentència que al nostre parer, ha estat fonamentada d'una forma bastant feble. La Generalitat recorrerà al Tribunal Suprem per recurs de cassació", ha explicat Castellanos.

La Generalitat prendrà mesures legals si el deixen de pagar

En el cas que les empreses deixin de fer la contribució, la Generalitat també prendrà mesures legals. Ara bé, Castellanos assegura que se seguirà pagant la taxa, que recapta 42 milions d'euros anuals.

"Estem tan convençuts que l'impost es continuarà pagant que en el procés d'elaboració dels pressupostos pel pròxim exercici 2020 veureu un ingrés, que és l'ingrés comptabilitzat per begudes amb excés de sucre", ha assegurat el secretari general d'Economia.

Segons l'avaluació econòmica que han presentat avui, l'impost estalvia 61 milions d'euros en costos sanitaris i augmenta l'esperança de vida global en més de 9.000 anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?