Sociedad
SEGURETAT VIÀRIA

El Servei Català de Trànsit va obrir 1.500 expedients a vehicles andorrans el 2018

La immensa majoria han estat per excés de velocitat

Un vehicle andorrà caçat pels mossos per excés de velocitat. / Arxiu MOSSOS D'ESQUADRA

Andorra la Vella

El Servei Català de Trànsit va obrir 1.500 expedients a vehicles andorrans el 2018, dels quals 1.015 eren per excés de velocitat.

Així ho ha informat el seu director, Juli Gendrau, que ha matisat que no es tracta de 1.500 persones, ja que "molts eren reincidents". Considera que no es tracta d'una xifra molt elevada, tot i que assegura que els preocupa i "s'ha d'intentar reduir al màxim".

Aquestes declaracions s'han fet lloc en el marc d'una reunió entre l'Àrea de Mobilitat del Govern d'Andorra, la Policia, el Servei Català de Trànsit i la divisió de Trànsit de Mossos d'Esquadra, en la qual s'ha acordat "establir unes estratègies comunicatives alineades amb la seguretat viària i la gestió del trànsit". Així ho ha dit el cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, que ha anunciat que s'ha acordat un intercanvi de dades referents a la mobilitat de vehicles amb el Servei Català de Trànsit, així com difondre campanyes de sensibilització.

De la seva banda, Gendrau ha dit que s'ha buscat la manera "d'arribar al conductor andorrà". Ha apuntat que no es vol creuar dades amb l'objectiu d'incrementar sancions, sinó que, "qui infringeixi, si correspon una sanció, l'haurà de pagar", tant en territori català com andorrà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00