Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

La demanda de professionals de la tecnologia s'ha doblat però les empreses no troben treballadors qualificats

El sector de les TIC continua creixent i se situa com la branca amb millors salaris i menys atur: només un 3%

Imatge del districte 22@ de Barcelona

Imatge del districte 22@ de Barcelona / Getty Images

Les empreses tecnològiques alerten que la demanda de professionals gairebé s'ha doblat, però aseguren que no troben treballadors qualificats per cobrir les vacants. La Generalitat s'ha compromès a aprovar dos acords de govern per millorar la formació, fer crèixer l'oferta de treballadors, potenciar la innovació i també a retenir el talent a Catalunya.

La formació, captació i retenció de talent són les principals preocupacion de les empreses del sector de les TIC, segons el baròmetre del sector tecnològic a Catalunya presentat aquest dijous.

Les empreses insisteixen que l'administració ha de regular i potenciar la innovació, a més de disposar de més infraestructures i connectivitat, no només a Barcelona, sinó a tot el territori. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat que el govern tirarà endavant mesures per assegurar el futur del talent en les TIC.

Fer créixer l'ocupació femenina en el sector

La demanda de professionals de les tecnologies de la informació i la comunicació ha crescut un 40% a Barcelona, però l'oferta és escassa. Amb aquests acords volen solucionar la manca d'ocupació, sobretot la femenina, que se situa en el 8%. A part d'això, el sector de les TIC continua creixent i se situa com la branca amb millors salaris i menys atur: només un 3%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?