Sociedad

Un 9% de les empreses líder de Girona preveuen acomiadar personal

Hauran de fer front a reptes com la digitalitzció o la robòtica

Ràdio Girona

Girona

Un 9% de les empreses líder de Girona preveuen acomiadar personal per fer front a reptes com la digitalitzció o la robòtica. A més, 1 de cada 3 també creu que hauran de retallar costos. En deu anys, el nombe mitjà de treballadors de les 100 grans empres ha passat de 200 a més de 330.

El 43% de les grans empreses gironines preveuen haver de passar la tisora en un futur: un 9% a la plantilla i un 35% en altres costos. És un dels escenaris que recull l'índex de les 100 grans empreses gironines. En el cas dels acomiadaments, el nombre d'empreses que ho contemplen ha passat d'un 5% al 9%.

Les locomotores econòmiques no temen frenar però sí admeten que la prioritat número 1 a mig termini és millorar la rendibilitat i adaptar-se als canvis tecnològics. Una de les autores, Pilar Maquès, ho deslliga de por pel futur.

Pilar Marquès: "No tenim una percepció negativa"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194623/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Més incentius a la inversió, el descens dels impostos i una reducció de la burocràcia són les eines que els empresaris demanen. L'informe KPMG fa 10 anys que avalua l'estat de les 100 grans empreses de les comarques de Girona. En tot aquest temps, la meitat de les companyies ha desaparegut i n'han entrat de noves... tot i que no hi ha grans canvis en els sectors econòmics.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00