Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 26 de Agosto de 2019

Otras localidades

Girona blindarà els comptadors de la llum de la Font de la Pólvora

La mesura es focalitzarà en el sector que acumula més pisos amb la llum punxada

Imatge d'un comptador amb la llum punxada /

L'Ajuntament de Girona blindarà amb portes metàl·liques i alarmes els comptadors de la llum del barri de la Font de la Pólvora per evitar que alguns veïns punxin la llum. Una mesura que arriba després de mesos de batudes policials i després del pla de l'Ajuntament per ajudar els veïns que no poden pagar la factura de la llum per acabar amb el frau.

A partir de la tardor, uniran els comptadors de cada pis en una única cambra, que es blindarà amb alarmes perquè sigui gairebé impossible punxar la llum. Es farà edifici per edifici, i els tos els veïns de cada bloc -abans- hauran hagut de regularitzar la seva situació. Si no ho fan, se'ls donarà un mes i mig de marge abans no es blindin els comptadors.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat a Ràdio Girona que aquesta mesura s'ha d'entendre com un pas més dins de la lluita contra el frau elèctric, que es lliura també amb major control policial i amb ajudes socials.

Aquesta mesura es focalitzarà en alguns dels carrers on, segons càlculs d'Endesa, la defraudació afecta la meitat dels pisos. La setmana passada hi van trobar 64 cases amb la llum punxada.

El govern municipal segueix el model de Sant Adrià del Besòs, que a principis d'any també ha començat a blindar els comptadors.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?